Yleistä

Etävastaanotolla voidaan auttaa noin 80% tapauksissa. Näitä ovat esimerkiksi lievät flunssat ja nuhakuumeet, naisten virtsatietulehdukset, silmätulehdukset ja silmäluomentulehdukset, ihottumat, ihon tulehdukset, kynnenvierustulehdukset, migreenikohtaukset, verenpaineasiat, allergialääkitykset, ruoansulatuselimistön vaivat kuten ripuli ja oksennustaudit, seuranta ja hoito-ohjeet jo todettuun vaivaan sekä lähetteet ja reseptit (ei PKV-lääkkeitä).

Etävastaanotto soveltuu lisäksi mielenterveyttä koskeviin asioihin, yleiseen neuvontaan erilaisissa terveyteen liittyvissä kysymyksissä (ravintoneuvonta) sekä osin fysioterapiaan. Jos et ole varma soveltuuko vaivasi etävastaanotolle, rekisteröidy ja kysy sairaanhoitajalta. Se ei maksa mitään.

Vakavaoireiset ja kiireelliset tapaukset eivät sovellu etävastaanotolle. Näissä tapauksissa ota yhteys hätänumeroon 112 tai hakeudu päivystykseen.

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen (PKV-lääkkeet). Vaivat, jotka vaativat lääkärin tekemää fyysistä tutkimusta potilaalle tai antibioottien määrääminen korvatulehdukseen tai poskiontelon tulehdukseen (vaatii lääkärintutkimuksen).

Kyllä. Rekisteröityminen vie aikaasi vain minuutin.

Kyllä. Vahvistamme näin henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä. Jos tunnistaudut verkkopankkitunnuksillasi, käytämme verkkopankkitunnuksiasi ainoastaan tunnistautumiseen, emme siis veloita sinulta tässä vaiheessa mitään. 

Kyllä. Ole tässä tapauksessa yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu@medics24.fi, niin järjestämme asian. Tässä tapauksessa sinun tulee esittää virallinen henkilöllisyystodistuksesi videoyhteyden välityksellä henkilökunnallemme.

Mitä tapahtuu, jos asiani vaatii lääkäriä?

Jos asiasi vaatii lääkäriä, ohjaa hoidontarpeen arvioinnin tehnyt sairaanhoitaja chat-keskustelusi eteenpäin lääkärille, joka vastaa kysymyksiisi.

Kyllä. Alaikäisen lapsen huoltaja voi asioida huollettavan puolesta. Alaikäraja palvelulle on 2 vuotta.

Onko etäpalvelut Kelakorvattavia ja kuinka haen korvausta?

Kyllä, etäpalvelut ovat Kelakorvattavia ja ilmoittamamme hinnat pitävät sisällään jo Kela-korvauksen.

Voinko käyttää palvelua ulkomailta?

Kyllä voit. Alueesta riippuen, myös e-reseptin lähetys onnistuu ulkomaille.

Hinnasto ja maksaminen

Mistä tiedän milloin palvelu maksaa?

Sinulta ei missään tilanteessa veloiteta mitään ilman hyväksyntääsi. Jos kokeneen sairaanhoitajamme tekemän hoidontarpeen arvioinnin perusteella sinulle suositellaan lääkärin chat- tai videokonsultaatiota, pyydämme sinulta suostumuksesi ennen kuin sinut siirretään lääkärille.

Hinnasto

Sairaanhoitaja-chat: Maksuton

Sairaanhoitajan videovastaanotto: 19,00 €

Yleislääkärin chat-vastaanotto: 29,00 €

Yleislääkärin videovastaanotto: 49,00 €

Lähetämme sinulle käyttämästäsi palvelusta laskun (Maksuehto 14pv netto, viivästyskorko 7%).

Lähetämme sinulle sähköpostiisi laskun konsultaation jälkeen. Otamme pian käyttöön myös muita maksutapoja.

Vikatilanteet

Palvelua voi käyttää mobiililla, tabletilla ja tietokoneella.

Suosittelemme palvelun käyttöön Chrome -selainta Windows, Mac & Android -laitteilla ja Safari -selainta IOS -laitteilla (iPad, iPhone).

Jos käytät Chrome-selainta, varmistathan, että selaimella on lupa käyttää kameraa ja mikrofonia alla olevien ohjeiden mukaisesti.


Jos käytät Safari-selainta, varmistathan, että selaimella on lupa käyttää kameraa ja mikrofonia alla olevien ohjeiden mukaisesti.